BIOGRAFIE

Over Mary van Duuren


Mary van Duuren is in 1963 geboren in Breda. In 1989 trouwde ze en tien jaar later adopteerden zij en haar man respectievelijk een dochter en twee jaar later zoon uit het Zuid-Amerikaanse Colombia.

Al langer sluimerde er een andere passie bij haar: het schrijven.
Ze wilde dolgraag die felbegeerde roman uitbrengen en droomde ervan dat haar boek(en) in de winkels zouden liggen. Dit eerste schrijfproces duurde bijna twee jaar, waarin ze regelmatig – bewust en onbewust – afstand nam van het verhaal om het daarna steeds weer op te pakken tot het goed was.

In deze periode waren nog steeds op social media haar zeer persoonlijke columns te lezen. Ze besloot deze te bundelen met het doel om de lezer te laten nadenken en leven vanuit een positieve mindset. Zo ontstond eerst Twee Ons Geluk in februari 2017.

Haar tweede boek volgde een jaar later: ‘Tussen rust en ruis’. Hierin maakte ze haar gehoorproblemen (met o.a. tinnitus) zichtbaar en bespreekbaar, maar probeerde ze tevens hiermee de verbinding aan te gaan met anderhalf miljoen lotgenoten en hun naasten.

Daarna voltooide ze haar eerste roman ‘De schittering in de diepte’ die in november 2018 uitkwam. In het voorjaar erna kwam haar vierde boek, de roman ‘Paarse harten‘ uit en vanaf april 2021 lag haar nieuwe roman ‘Mozaïek‘ in de boekwinkels. Haar zesde boek ‘Een Wereld vol Wonderen’ is weer een bundel, net zoals ‘Toontje Lager’ (februari en april 2022)

Haar droom om als Columniste te mogen schrijven voor de bladen werd ook werkelijkheid en in 2020 schreef ze voor het eerst voor iemand anders een boek als Ghost Writer. Tegenwoordig schrijft ze ook redactionele stukjes en is ze in te zetten als Speech Writer.
Naast het schrijven helpt ze andere (debuut-)schrijvers om hun boek uit te geven via ADOREMI Uitgeverij.

Via social media kun je haar ontwikkelingen volgen.

Facebook:
www.facebook.com/momentsofmary

Instagram:
www.instagram.com/mary_van_duuren_auteur_

Twitter:
@mvanduuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s